Ishrana

Uravnotežena ishrana je osnovni preduslov zdravog života!

Svi vrlo dobro znamo da ishrana ima ključnu ulogu u obnavljanju ćelija i održavanju rada svih sistema. Organizam u “trećem dobu” ima određene potrebe koje moraju biti zadovoljene. Svaki jelovnik sastavljen je od strane stručnog lica.

Šta predstavlja uravnotežena ishrana?

Ishrana u Našem drugom domu se sastoji od tri glavna obroka – doručak, ručak, večera i dve užine. Cilj uravnotežene i pravilne ishrane je da se zdravstveno stanje vašeg člana porodice unapredi koliko god je to moguće. Svaki naš korisnik dobija energetski izbalansiran obrok obogaćen vitaminim i mineralima. Izbor namirnica je raznovrstan, a dnevni ritam obroka se strogo poštuje.

Naši korisnici imaju mogućnost posebnog režima ishrane

Ako je neophodno da član vaše porodice bude na dijeti ili medicinskoj nutritivnoj terapiji sastavljamo poseban režim ishrane, pažljivo biramo i kombinujemo namirnice. Cilj ovakvog načina ishrane je lečenje ili oporavak od određene bolesti. Strogo vodimo računa o korisnicima koji imaju alergijske reakcije na neku vrstu hrane.

Svaki naš korisnik dobija serviranu hranu u određeno vreme, a naše negovateljice hrane sve one koji nisu u mogućnosti da to sami urade.